Над 6 млрд. евро продажби е реализирал бизнесът, свързан със спортни

...
Над 6 млрд. евро продажби е реализирал бизнесът, свързан със спортни
Коментари Харесай

Ръст на продажбите отчете бизнесът, свързан със спортни дейности на открито, през 2021 г.

Над 6 млрд. евро продажби е осъществил бизнесът, обвързван със спортни действия навън, през 2021 година По-голямата част от тази сума или към 50% подхожда на продажбата на облекло, следвана от обувки и аксесоари. Това показват данните, обработени от индустриалната асоциация European Outdoor Group, предава.

Най-голям размер продажби е бил генериран в центъра на Европа, където те достигат 2,2 млрд. евро, следвани от южната част на Стария континент, където са фактурирани 1,1 млрд. евро. На трето и четвърто място са Обединеното кралство и Бенелюкс с по 1,1 милиарда евро. Иберийският полуостров заема седма позиция с нарастване на продажбите на артикули за намерено от 21% през 2021 година

В процентно изражение страните с максимален растеж са Чехия, Унгария, Италия и Полша, които бележат увеличение от 27%.

Испания беше страната, където най-вече време е било отдадено на дисциплините " навън " през 2021 г. със междинна седмична стойност от 3,7 часа, регистрира изданието. 

Марките за спортни артикули не останаха незасегнати от тази наклонност и през последните години от ден на ден компании направиха скок към дейностите навън, какъвто е казусът с Decathlon или Deporvillage. Специализирани компании като Ternua, Grifone или Moncler също означиха внезапно повишаване на оборота си поради увеличеното практикуване на тези дисциплини. До такава степен, че марки като Oysho, които до момента пускаха единствено дребни сбирки в този сегмент, насочиха тактиката си точно към този вид артикули. 

От промишлеността се чака цифрите да продължат да се усъвършенстват. Рене Харер, шеф на работната група за зимни спортове на FESI (Федерация на европейската промишленост за спортни стоки) подчертава, че интервалът 2021-2022 година е посочил, че хората желаят да излязат измежду природата и да вземат участие интензивно в зимните спортове. " Сигурни сме, че тази наклонност ще продължи и през сезон 2022-2023 година ", добав Харер. 

Прогнозите са оптимистични и приказват за растеж на спорта навън. Например, броят на интернационалните туристи, посетили и направили някаква спортна активност в Испания през 2021 година е шест милиона. По отношение на ските, по данни на туристическата асоциация Exceltur продажбите, генерирани от местата за настаняване в курортите, са се подобрили с 11,5% през последния сезон, в който въпреки всичко е имало ограничения на ски пистите. Средно по 1350 евро пък е оставил всеки екскурзиант в Испания за конна езда или ветроходство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР